Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 11 augustus 2017

Science Guide: Internationale groei open access

Internationale groei open access
Het aandeel open access publicaties blijft groeien en deze groei is voornamelijk te danken aan de gold en green publicaties. Dit blijkt uit voorpublicatie internationaal onderzoek in het tijdschrift PeerJ. Hieruit blijkt ook dat Open Access publicaties bijna 20 procent vaker worden geciteerd.
Lees verder

Khan Academy stoomt leerling klaar voor examens
In 2006 begon Salman Khan via online onderwijs zijn neefjes de beginselen van de wiskunde bij te brengen. Ruim tien jaar later is de Khan Academy de belangrijkste partner van de Amerikaanse College Board voor het leveren van oefenmateriaal voor eindexamens.
Lees verder

Excellent docentschap echt belonen
Carrière maken als docent in het hoger onderwijs is niet makkelijk. Wie door wil groeien in de carrièreladder doet dat vaak door leidinggevende functies aan te nemen. De Hogeschool Rotterdam brengt daar nu verandering in door hun functiehuis aan te passen.
Lees verder