Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 2 augustus 2017

LKCA: NWO financiert start Nationale Wetenschapsagenda

NWO financiert start Nationale Wetenschapsagenda
Hoe kunnen we de participatie van (kwetsbare) jongeren versterken? Het NWO financiert onderzoek naar deze vraag binnen de Nationale Wetenschapsagenda. Het LKCA is onderdeel van het achterliggende consortium.
Lees verder

Nieuw lectorenplatform op snijvlak kunst, wetenschap en technologie
De AHK-lectoren Melissa Bremmer en Emiel Heijnen hebben met succes een aanvraag ingediend bij het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (onderdeel NWO) voor de oprichting van dit platform.
Lees verder

Den Haag stimuleert cultuur op middelbare school
De gemeente Den Haag stelt twee cultuurcoaches aan voor het voorgezet onderwijs, die helpen bij het invullen van een cultuurprogramma dat aansluit op de cultuurbehoefte van de school. Per leerling van de eerste en tweede klas krijgen scholen bovendien een subsidie van vijf euro per jaar voor...
Lees verder

Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen winnen Gouden C
Op 1 juli is de Gouden C, de prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie, uitgereikt aan het project dat je mee moet maken. De jury koos voor Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen. De prijs werd uitgereikt tijdens de afsluiting van de iktoon maand juni in de Westergasfabriek te Amsterdam.
Lees verder

Onderzoeksconferentie 2018: Open oproep voor bijdragen
Doe mee aan onze onderzoeksconferentie begin 2018! Deel je resultaten, vragen en idee├źn. En zet je onderzoek voort op de conferentie. We zoeken naar nieuwe, frisse vormen van kennisdeling en overdracht. Dus experimenteer vooral!
Lees verder

Meld je aan voor de Max van der Kamp Scriptieprijs
Net afgestudeerd op cultuureducatie of cultuurparticipatie? Maak kans op de Max van der Kamp Scriptieprijs!
Lees verder