Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 2 augustus 2017

LKCA: Nieuwe samenwerkingsvormen sport en cultuur

Nieuwe samenwerkingsvormen sport en cultuur
Hoe vergroot je de verbindende kracht van sport en cultuur in je lokale gemeenschap? Deze vraag staat centraal op de inspiratiemiddag op 16 juni in Schiedam. Schrijf je in!
Lees verder

Brief aan informateur: integreer beleid voor jongeren, cultuur en sport
Zorg voor één aanspreekpunt voor integraal jeugd- en jongerenbeleid, inclusief cultuur en sport voor alle jongeren. Dat schrijven cultuur- en sportorganisaties, waaronder het LKCA, in een brief aan informateur Edith Schippers.
Lees verder

'Er is geen lineaire, hiërarchische manier van leren en informeren meer'
Cultuuronderwijs ontwikkelt en traint precies de vaardigheden die we in deze digitale eeuw nodig hebben, schrijft Sanne Helbers.
Lees verder

Inschrijving geopend voor Museum Guides Now!
Op 6 en 7 november 2017 vindt een internationaal tweedaags symposium voor museumrondleiders plaats in het Rijksmuseum Amsterdam. Met internationale sprekers, parolado's, workshops en rondleidingen.
Lees verder

Tweede Kamer versobert curriculumherziening Onderwijs2032
De kunstvakken krijgen voorlopig geen nieuwe eindtermen, kerndoelen en referentieniveaus binnen de curriculumherziening 'Onderwijs2032'. De Tweede Kamer legt het initiatief hiervoor bij de desbetreffende docenten en vakverenigingen.
Lees verder

Cultuur deel je. Wat is jouw verhaal?
Cultuur deel je. Dat is onze boodschap aan de lokale politiek. Hoe vond jij een podium? Wat is jouw verhaal? Stuur het in! Op video, foto of schrift. Of vraag het je leerlingen, cursisten of collega's. Mail webredactie@lkca.nl
Lees verder