Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 2 augustus 2017

LKCA: Expositie winnaars Kunstcongres Midden

Expositie winnaars Kunstcongres Midden
Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Het UWV heeft i.s.m. gemeenten en cultuur- en onderwijsinstellingen vijf regionale Kunstcongressen gehouden. Het Kunstcongres staat in het teken van participatie, talentontwikkeling en...
Lees verder

Cultuur deel je. Campagne gemeenteraadsverkiezingen 2018
Cultuur deel je. Cultuur beleef je met anderen. Cultuur maak je zelf. Cultuur is een collectief goed. Dat vraagt om een infrastructuur die cultuur deelbaar maakt, zoals podia, ateliers, theaters, danszalen, bibliotheken en festivals. Voer mee campagne in jouw gemeente!
Lees verder

Drentse gemeenten krijgen miljoen extra voor cultuur
Drentse gemeenten krijgen de komende vier jaar 240.000 euro per jaar extra van de provincie om lokale cultuur een impuls te geven. Ook versterken provincie en gemeenten hun samenwerking met een convenant.
Lees verder

Docenten kunstvakken sluiten aan bij curriculumherziening
VONKC, VLS en de BDD hebben samen met succes een verzoek ingediend voor een ontwikkelteam Kunst en Cultuur.
Lees verder

NWO financiert start Nationale Wetenschapsagenda
Hoe kunnen we de participatie van (kwetsbare) jongeren versterken? Het NWO financiert onderzoek naar deze vraag binnen de Nationale Wetenschapsagenda. Het LKCA is onderdeel van het achterliggende consortium.
Lees verder

Nieuw lectorenplatform op snijvlak kunst, wetenschap en technologie
De AHK-lectoren Melissa Bremmer en Emiel Heijnen hebben met succes een aanvraag ingediend bij het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (onderdeel NWO) voor de oprichting van dit platform.
Lees verder