Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 2 augustus 2017

LKCA: Den Haag stimuleert cultuur op middelbare school

Den Haag stimuleert cultuur op middelbare school
De gemeente Den Haag stelt twee cultuurcoaches aan voor het voorgezet onderwijs, die helpen bij het invullen van een cultuurprogramma dat aansluit op de cultuurbehoefte van de school. Per leerling van de eerste en tweede klas krijgen scholen bovendien een subsidie van vijf euro per jaar voor...
Lees verder

Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen winnen Gouden C
Op 1 juli is de Gouden C, de prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie, uitgereikt aan het project dat je mee moet maken. De jury koos voor Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen. De prijs werd uitgereikt tijdens de afsluiting van de iktoon maand juni in de Westergasfabriek te Amsterdam.
Lees verder

Onderzoeksconferentie 2018: Open oproep voor bijdragen
Doe mee aan onze onderzoeksconferentie begin 2018! Deel je resultaten, vragen en idee├źn. En zet je onderzoek voort op de conferentie. We zoeken naar nieuwe, frisse vormen van kennisdeling en overdracht. Dus experimenteer vooral!
Lees verder

Meld je aan voor de Max van der Kamp Scriptieprijs
Net afgestudeerd op cultuureducatie of cultuurparticipatie? Maak kans op de Max van der Kamp Scriptieprijs!
Lees verder

Subsidieregeling opleiding Cultuurbegeleider primair onderwijs
Het ministerie van OCW opent vanaf september 2017 een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs die zich verder willen specialiseren in cultuureducatie.
Lees verder

Europa in perspectief: Internationale samenwerking in cultureel leren
Vanuit het project 'Europe in Perspective: International Co-operation in Cultural Learning' wordt op Europees niveau een training ontwikkeld voor professionals in kunst en cultuur. Het doel is om de deskundigheid op het gebied van interculturaliteit en Europees bewustzijn verder te ontwikkelen.
Lees verder