Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 6 juli 2017

Zij-instroom: valkuilen en best practices

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Zij-instroom: valkuilen en best practices

Hoe werf je (de juiste) zij-instromers? Hoe leren ze het vak op een goede manier? En minstens zo belangrijk: hoe behoud je ze? Minister Bussemaker had er een open discussie over met 'het veld'. Resultaat: nuttige praktijkverhalen en praktische tips

Op de pabo mocht hij 'morfen' in een veilige cocon. Dat had mooie kanten, maar bereidde het hem ook voor op de zweterige realiteit van het klaslokaal? Docent biologie en columnist Boy Vissers kijkt in zijn bijdrage aan de Landelijke Conferentie Versterking Samenwerking Lerarenopleidingen en Scholen (VSLS) terug op zijn eigen overgang van student naar docent. Zijn uit het lerarenleven gegrepen verhaal vind je hier. 

Operatie Regels Ruimen heeft resultaten geboekt, maar nu is het aan de scholen om er zelf mee verder te gaan: méér durven loslaten. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek op de slotmanifestatie van Operatie Regels Ruimen.  
    
Op Leraar.nl vind je actualiteiten, nieuws en achtergrondverhalen, specifiek gericht op jou – leraar of lerarenopleider. Daarnaast is Leraar.nl een interactieve website waarop je met je persoonlijke profiel direct artikelen, stellingen, vragen en blogs kunt plaatsen.

Round-up: Operatie Regels Ruimen
Wat heeft Operatie Regels Ruimen opgeleverd? 'Het was een groot avontuur. De verslagen en notities zijn de deur uit en ons schoolplan staat op één A4'tje.'
Lees hier het verslag
Column: 'Ontpop en pak je ruimte!' 
Docent en columnist Boy Vissers reflecteert op de samenwerking tussen lerarenopleidingen en scholen en wat dat betekent voor jonge docenten als Boy zelf. 
Lees hier de column
Discussie: Do's & don'ts zij-instroom Minister Bussemaker ging met ervaringsdeskundigen, schoolleiders en bestuurders op zoek naar de mogelijkheden om de zij-instroom een flinke push te geven.
Lees hier de impressie
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Meedoen? Ga naar de site en maak een profiel aan. Heb je al een profiel? Log dan in, schrijf een blog, maak een vlog, start een discussie en ga in gesprek met vakgenoten!
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands