Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 11 juli 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Investering in versterken onderwijs heeft positief effect op studiesucces

Investering in versterken onderwijs heeft positief effect op studiesucces
Jaarverslag 2016 Vrije Universiteit Amsterdam gepubliceerd
Lees verder

Etnische afkomst belangrijker dan strafblad bij sollicitaties
Geweldsdelinquent van Nederlandse afkomst maakt grotere kans op uitnodiging bij sollicitatie dan sollicitanten met een migratieachtergrond met een blanco strafblad. Dit blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR), de Radboud Universiteit (RU) en Universiteit Utrecht (UU), gepubliceerd in het 'Tijdschrift voor Criminologie'.
Lees verder

Betty de Hart benoemd tot hoogleraar Transnationale families en migratierecht
Op 1 september 2017 wordt Betty de Hart benoemd tot hoogleraar "Transnationale families en migratierecht" bij de sectie migratierecht van de afdeling staats- en bestuursrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de VU.
Lees verder

Schaatsonderzoek in de zomer door MA-studenten Bewegingswetenschappen
Studenten Lian Minnaard en Eline Hooghiemstra (master Human Movement Sciences) onderzoeken de mogelijkheid of schaatsers sneller kunnen rijden als zij de hoek van de terugstuurbeweging – de beweging voorafgaand aan een nieuwe afzet - kunnen veranderen. Onder leiding van VU-onderzoeker en schaatsspecialist Jos de Koning bekijken Lian en Eline of real-time feedback op deze stuurhoek een effect heeft op hun snelheid. Dit onderzoek is een vervolg van het promotieonderzoek van Roy Mulder.
Lees verder