Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 4 juli 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Meer onweer en bliksem veroorzaken meer bosbranden in noordelijke bossen

Meer onweer en bliksem veroorzaken meer bosbranden in noordelijke bossen
Een nieuwe studie van Sander Veraverbeke, bosbrandspecialist aan de Vrije Universiteit Amsterdam, wijst onweer en bliksem aan als hoofdoorzaak voor enkele heel grote brandjaren in Canada en Alaska, met branden die verder noordwaarts kruipen en zo noordelijke landschappen kunnen veranderen.
Lees verder

Psychiatrische stoornissen in kindertijd verhogen risico op latere verslaving
Studie onderschrijft noodzaak van vroege detectie en interventie
Lees verder

Jenneke de Sain nieuwe directeur C&M
Het College van Bestuur van de VU is verheugd te kunnen melden dat het met ingang van 1 oktober 2017 Jenneke de Sain heeft benoemd tot directeur Communicatie & Marketing. De Sain vervult deze functie sinds maart van dit jaar ad interim, en zal dat om discontinuïteit te voorkomen tot 1 oktober ook blijven doen.
Lees verder

Karen Armstrong wordt eredoctor aan de VU
Compassie. Daar draait het om in het werk van de Britse letterkundige en religiewetenschapper Karen Armstrong. Ze benadrukt die gemeenschappelijke kern in religieuze tradities en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het gesprek over de positie van verschillende religies in de samenleving.
Lees verder