Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 18 juli 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: 44% van de VU en VUmc publicaties in 2016 Open Access

44% van de VU en VUmc publicaties in 2016 Open Access
Van alle peer-reviewed publicaties van de VU en het VUmc uit 2016 is 44% Open Access!
Lees verder

Drie Rubiconbeurzen voor de VU
Vijftien onlangs gepromoveerde onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubiconfinanciering van NWO. Drie daarvan zijn van de VU. Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.
Lees verder

Chimpansees en mensen geven soortgenoten troost na bedreiging
Mensen, evenals chimpansees, willen mensen hun bedreigde soortgenoten, bijvoorbeeld na een overval, uit empathie troosten. Het dreigingsniveau en de sociale nabijheid zouden de kans op troost beïnvloeden. Dit blijkt uit een onderzoek van Wim Bernasco, bijzonder hoogleraar Ruimtelijke analyse en criminaliteit, en collega's, onlangs gepubliceerd in het open access tijdschrift PLOS ONE.
Lees verder

VU technologisch koploper in onderwijs Nederland
VU-IT implementeert in de komende periode een nieuwe netwerk-infrastructuur dat een doorvoersnelheid van 100Gb per seconde tussen haar IT-datacenter en de campus realiseert.
Lees verder