Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 17 juli 2017

Universiteit van Amsterdam: Onderzoeksboot Markermeer klaar voor vaart

Onderzoeksboot Markermeer klaar voor vaart
De R.V. Dreissena, een schip voor ecologisch onderzoek in het Markermeer, is klaar voor de vaart. Onderzoekers en studenten hebben nu een eigen onderzoeksboot ter beschikking met veilige en goede uitrusting voor het doen veldonderzoek. Het schip, dat mede mogelijk is gemaakt door crowdfunding, wordt op 14 juli feestelijk ingewijd op de binnenplaats van Science Park 904.
Lees verder

Amsterdam School of Data Science start minor in Data Science
Data science is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Of het nu gaat om het laten rijden van autonome auto's, het opsporen van radicalisering in sociale netwerken, het verbeteren van sportprestaties of het stimuleren van online verkopen: de toepassingsmogelijkheden van data science zijn eindeloos.
Lees verder

UvA-bachelor Psychologie wordt Engelstalig
De Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt vanaf het academisch jaar 2018-2019 het onderwijs in de bachelor Psychologie in het Engels aan. Studenten die de voorkeur geven aan het Nederlands kunnen werkgroepen in die taal volgen.
Lees verder