Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 10 juli 2017

Universiteit van Amsterdam: Voorstel Universiteitsforum opgesteld na consultatie

Voorstel Universiteitsforum opgesteld na consultatie
Een breed samengesteld forum, met deelnemers uit alle geledingen van de UvA, gaat zich enkele keren per jaar buigen over het beleid, staat in het voorstel voor een Universiteitsforum.
Lees verder

Krachtige planetenjager ontdekt unieke exoplaneet
Een internationaal team van astronomen, met Carsten Dominik van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde (UvA), heeft een nieuwe exoplaneet opgespoord. Het is de eerste planeet die ontdekt is met behulp van het SPHERE-instrument van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO.
Lees verder

UvA-onderzoeker Volman krijgt financiering voor onderzoek jongeren en kansen(on)gelijkheid
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft acht aanvragen voor de Startimpuls Nationale Wetenschapsagenda gehonoreerd, waarvan UvA-hoogleraar Onderwijskunde Monique Volman van één project de hoofdaanvrager is. Haar aanvraag draagt de titel Gelijke kansen voor een diverse jeugd en heeft tot doel te onderzoeken hoe de positie van jongeren in een veerkrachtige samenleving kan worden versterkt.
Lees verder