Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 28 juli 2017

Universiteit van Amsterdam: Meer inzicht in eiwit-interactienetwerken in ontwikkelende organismen

Meer inzicht in eiwit-interactienetwerken in ontwikkelende organismen
Onderzoekers zijn er voor het eerst in geslaagd om eiwit-eiwit interacties in ontwikkelende plantwortels in kaart te brengen. De bevindingen van het internationale team van de afdeling Plant Developmental Biology van Wageningen University & Research, de sectie Molecular Cytology van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Düsseldorf zijn onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nature.
Lees verder

Zeventien UvA- en AMC-onderzoekers ontvangen Veni-subsidie
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan zeventien pas gepromoveerde onderzoekers van de UvA en het AMC een Veni-subsidie toegekend. Het gaat om een subsidie van maximaal 250.000. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.
Lees verder

Groeten uit… Wenen, Oostenrijk
UvA-wetenschappers zitten overal: van het lab aan Roeterseiland tot de Noordpool en van Jordanië tot de Verenigde Staten. Of, zoals Catalina Chaparro, in Oostenrijk. Hier doet ze haar promotie-onderzoek voor het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) van de UvA. Haar onderzoek gaat over de ecologie en evolutie van migrerende vissenpopulaties. Hoe ziet een typische werkdag er voor haar uit? En wat is het meest bijzondere dat ze tot nu toe heeft meegemaakt tijdens haar onderzoek in het buitenland?
Lees verder