Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 18 juli 2017

Universiteit van Amsterdam: Feestelijke opening onderzoeksschip R.V. Dreissena

Feestelijke opening onderzoeksschip R.V. Dreissena
Afgelopen vrijdag 14 juli werd het onderzoeksschip de R.V. Dreissena voor het eerst gepresenteerd. Het schip van het UvA Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica is bedoeld voor onderzoek naar de ecologie van het Markermeer. Tijdens de drukbezochte opening werd de boot 'gedoopt' door Prof. Dr. Jef Huisman, hoofd van de onderzoeksgroep Freshwater & Marine Ecology. De boot, uitgerust met speciale onderzoeksapparatuur, was de hele middag te bezichtigen.
Lees verder

Amsterdams Universiteitsfonds eerste universiteitsfonds met CBF-Erkenning Goed Doel
Het Amsterdams Universiteitsfonds mag zich Erkend Goed Doel noemen. De steunstichting van de Universiteit van Amsterdam is het eerste universiteitsfonds in Nederland dat de erkenning van het Centraal Bureau Fondsenwerving heeft gekregen.
Lees verder

UvA gaat partnerschap aan met Microsoft Research Lab Cambridge
Het Machine Learning Lab aan de Universiteit van Amsterdam (AMLAB) onder leiding van professor Max Welling start een partnerschap met het Microsoft Research Lab in Cambridge. Het partnerschap streeft naar het stimuleren van onderzoekstalent door middel van een symbiotische relatie. De samenwerking is erop gericht enerzijds de tekorten aan vaardigheden in de industrie aan te pakken en tegelijkertijd de kennis voor de academische wereld te behouden.
Lees verder