Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 24 juli 2017

Universiteit van Amsterdam: Emeritus hoogleraar Manfred Woidich verkozen tot fellow British Academy

Emeritus hoogleraar Manfred Woidich verkozen tot fellow British Academy
Prof. dr. Manfred Woidich, emeritus hoogleraar Arabisch aan de UvA, is verkozen tot Corresponding Fellow van de gerenommeerde British Academy. In totaal treden dit jaar 'sixty-six of the world's leading minds' toe als fellow. Dit heeft de British Academy op vrijdag 21 juli bekendgemaakt.
Lees verder

Hoogontwikkelde landen kanaliseren bijna 50% van waardestromen naar belastingparadijzen
Wereldwijd zijn slechts vijf landen verantwoordelijk voor het kanaliseren van 47% van de offshore-investeringen van multinationals richting belastingparadijzen. Bovenaan de lijst, die uitsluitend uit hoogontwikkelde landen bestaat, staan Nederland en Groot-Brittanniƫ als doorstroomland voor respectievelijk 23% en 14% van alle offshore-investeringstromen vanuit belastingparadijzen. Dit blijkt uit een analyse van de onderzoeksgroep CORPNET van de Universiteit van Amsterdam. De resultaten zijn op maandag 24 juli gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports.
Lees verder

Groeten uit… Amman, JordaniĆ«
UvA-wetenschappers zitten overal: van het lab aan Roeterseiland tot de Noordpool en van Oostenrijk tot de Verenigde Staten. Of, zoals dr. Vivienne Matthies-Boon, in Jordaniƫ. Ze doet daar onderzoek naar de geestelijke gezondheidszorg voor Syrische vluchtelingen. Hoe ziet een typische werkdag er voor haar uit? En wat is het meest bijzondere dat ze tot nu toe heeft meegemaakt tijdens haar onderzoek in het buitenland?
Lees verder