Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 10 juli 2017

Science Guide: Star Wars museum impuls narratieve kunst

Star Wars museum impuls narratieve kunst
Afgelopen week nam Los Angeles county het besluit om het nieuwe Museum of Narrative Art van George Lucas een bouwvergunning te geven. "Lucas is niet de beste verteller maar het is goed om dit type onderzoek een serieuze plek in de maatschappij te geven", aldus lector Hartmut Koenitz (HKU).
Lees verder

Hoe verder met psychische klachten promovendi?
Ook aan de Universiteit Leiden is het slecht gesteld met de geestelijke gezondheid van promovendi, nog slechter dan in Vlaanderen zelfs. Dat blijkt uit onderzoek van het CWTS dat een enquĂȘte afnam en interviews deed met promovendi. Wat moet er gedaan worden?
Lees verder

Mbo en hbo samen in regionale innovatie
Er zijn steeds minder dubbellectoraten in Nederland, constateert Ineke Delies die zo'n lectoraat leidt. Bij Stenden Hogeschool en het ROC Alfa College laat zij zien wat dat het mbo en hbo kan opleveren. "Je ziet dat je echt samen werkt aan een duurzame en doorlopende kennisketen."
Lees verder