Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 14 juli 2017

Science Guide: Engels zet emancipatoire functie ho onder druk

Engels zet emancipatoire functie ho onder druk
Studenten uit niet hoogopgeleide milieus en met een migrantenachtergrond ondervinden hinder van de toename van het Engels in het ho. Ook maakt het gebruik van Engels in hbo en wo het lastiger om onderzoek te valoriseren en toegankelijk te maken voor het brede publiek, zo schrijft de KNAW.
Lees verder

Alsof je zelf in het klaslokaal staat
Hoe laat je studenten complexe praktijksituaties echt beleven? De Radboud Universiteit onderzoekt het gebruik van 360 graden video. "Je bent afgesloten van je omgeving met een VR-bril op en kijkt zelf om je heen in de situatie. Zo dompel je studenten echt onder in de situatie," legt onderwijsondersteuner Gert Bosgra uit.
Lees verder

In Leiden komen vluchteling-studenten tot bloei
"Bij deze uitreiking zouden veel meer mensen moeten zijn, namelijk de familieleden die door oorlogsgeweld hier niet kunnen zijn, wat waren die trots geweest." Met deze woorden heet 'coördinator van het 'Voorbereidend Jaar Leiden', Hildegard Aerden de vluchteling-studenten welkom die hun certificaat kregen.
Lees verder