Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 5 juli 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Twaalfhonderd leerlingen krijgen scheikundeles van Nobelprijswinnaar Feringa

Twaalfhonderd leerlingen krijgen scheikundeles van Nobelprijswinnaar Feringa

Les krijgen van een Nobelprijswinnaar: dat gebeurt echt niet elke dag. Op maandag 10 juli is het zover voor maar liefst 1.200 leerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe. Prof. dr. Ben Feringa geeft die dag tweemaal college over zijn baanbrekende onderzoek naar de moleculaire motor. 's Ochtends komen 600 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 naar de Zernike-campus, 's middags zijn 600 VWO 4/5-scholieren aan de beurt. De colleges worden georganiseerd door de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder

Jan Brouwer: 'Terrorisme bestrijd je met een rechtvaardige samenleving'

'Burgemeesters schenden vaker de grondwet', zegt scheidend hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer in een interview in het nieuwe nummer van Mr. 'Wat maatschappelijk wenselijk is, loopt niet altijd parallel met wat er wettelijk mogelijk is. Dat moet vooral zo blijven.' Ook de bevoegdheden aangaande drugsoverlast storen hem. 'Te pas en te onpas sluiten burgemeesters huizen waar mensen kleine hoeveelheden plantjes cannabis kweken. Ik vind dat een verspilling van publieke middelen.'

Lees verder

Gevolgen slaaptekort opheffen door moleculaire klok te verzetten?

Neurowetenschapper Robbert Havekes, verbonden aan het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences, onderzoekt de gevolgen van slaaptekort op het functioneren van het brein.

Lees verder

Merel Rumping verkozen tot Alumnus van het Jaar 2016

1 juli 2017 is voor Michel Vols een heugelijke dag. Dan wordt de 'Wet aanpak woonoverlast' van kracht. Vols stond aan de wieg van deze wet. Hij pleit al jaren voor een andere aanpak van huiseigenaren die overlast veroorzaken.

Lees verder