Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 11 juli 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Project 'Naar een betere arbeidsmarktaansluiting van nieuwe Nederlanders door training v...

Project 'Naar een betere arbeidsmarktaansluiting van nieuwe Nederlanders door training van werkgevers en managers' van start met financiering startimpuls Nationale Wetenschapsagenda (NWA)

De route "Op weg naar veerkrachtige samenlevingen" van de Nationale Wetenschapsagenda ontvangt voor het themaprogramma JOIN – jongeren in een veerkrachtige samenleving een startimpuls van 2,5 miljoen euro van NWO. Door deze financiering kunnen deelprojecten van een groot aantal consortia van start, waaronder het project Naar een betere arbeidsmarktaansluiting van nieuwe Nederlanders door training van werkgevers en managers van Nina Hansen (Sociale Psychologie) en Liesbet Heyse (Sociologie) van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met NGO The Hague Process on Refugees and Migrants .

Lees verder

RUG bouwt zonnepanelenveld op Zernike voor meer duurzame energie

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) legt deze maand een groot veld van 1.700 zonnepanelen neer in het noorden van de Zernike Campus Groningen. De duurzame energieopbrengst gaat direct naar onderzoeksapparatuur in de buurt.

Lees verder

Summer school Law and Lifestyle started

The summer school Law and Lifestyle, A human rights approach to chronic diseases started 10 July and will last until 14 July 2017. This summer school promotes understanding about how law and policy can best be framed to address the global increase in chronic diseases.

Lees verder

Manfred Thoma-medaille voor Ming Cao

De Manfred Thoma-medaille is op 9 juli toegekend aan Professor Ming Cao van het Engineering and Technology Institute Groningen (ENTEG) tijdens de openingsceremonie van de Wereldconferentie van de IFAC in Toulouse.

Lees verder