Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 12 juli 2017

Rijksuniversiteit Groningen: NWO subsidie voor Ben Feringa’s Origins Center

NWO subsidie voor Ben Feringa's Origins Center

Het project Origins Center onder leiding van Nobelprijswinnaar Ben Feringa en collega's krijgt € 2,5 miljoen subsidie van NWO. Het is een van de acht routes van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) die ieder maximaal € 2,5 miljoen toegewezen krijgen. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen leveren een bijdrage aan zes van de acht projecten.

Lees verder

Heinrich Winter: 'Deventer college kan motie van wantrouwen niet negeren'

De bestuurscrisis in Deventer is compleet: wethouder Robin Hartogh Heys (D66) is weggestuurd, tegen de overige drie wethouders van Gemeentebelang (Grijsen), PvdA (Kolkman) en CDA (Rorink) is een motie van wantrouwen ingediend. Dat trio trekt daaruit niet de conclusie om op te stappen. 'Een motie van wantrouwen kun je als college niet negeren', zegt Heinrich Winter, hoogleraar bestuurskunde in De Stentor. 'Eigenlijk moet er een ander, nieuw bestuur geformeerd worden.'

Lees verder

Aart Bosman Award voor Folkert Nobels

Aart Bosman Award voor Folkert Nobels

Lees verder

New book released: Land Law and Governance, African Perspectives on Land Tenure and Title

Last week the book presentation took place of 'Land Law and Governance: African Perspectives on Land Tenure and Title'. Land Law and Governance: African Perspectives on Land Tenure and Title explores different ways of conceptualising secure land holding in Africa.

Lees verder