Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 24 juli 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Mentko Nap: 'Anderhalf jaar wachten op een nieuwe burgemeester wel erg lang'

Mentko Nap: 'Anderhalf jaar wachten op een nieuwe burgemeester wel erg lang'

Tegen de wens van de gemeenteraad in heeft commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman besloten dat Goes voor anderhalf jaar een waarnemend burgemeester krijgt. Polman wil de procedure over de gemeenteraadsverkiezingen heen tillen. 'De gemeenteraad gaat niet over benoemingen van waarnemend burgemeesters', zegt docent staatsrecht Mentko Nap van de Rijksuniversiteit Groningen in de Provinciale Zeeuwse Courant.

Lees verder

Longfonds steunt studie naar longweefselherstel

Het Longfonds ondersteunt de nieuwe COPD-studie van farmacoloog Reinoud Gosens . Hij gaat het onderzoek leiden naar het stimuleren van bepaalde cellen in de longen tot weefselherstel. De studie wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van donateurs. Gosens is hoogleraar farmacologie bij het Groningen Research Institute of Pharmacy (Faculty of Science and Engineering).

Lees verder

Young Scientist Medal for astronomer Pratika Dayal

The 2017 IUPAP Young Scientist Prize in Astrophysics has been awarded to Dr. Pratika Dayal of the Kapteyn Astronomical Institute, University of Groningen.

Lees verder

Michel Vols: 'Drugscriminaliteit is ook in het Noorden een groot probleem'

Drugspanden, hennepkwekerijen, criminele motorbendes. Ook het noorden van Nederland kampt met de problemen rondom drugscriminaliteit. Professor Michel Vols van de RUG doet hier onderzoek naar. En, vraagt hij zich af, wie moeten dit oplossen? Burgemeesters of strafrechters?
Elke week presenteert Dagblad van het Noorden een korte vlog van de Young Academy Groningen over wetenschappelijk onderzoek. Bekijk de vlog van Michel Vols.

Lees verder