Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 7 juli 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Heinrich Winter: 'Ziekenhuizen moeten hun gegevens over zaaddonoren nu echt op orde bren...

Heinrich Winter: 'Ziekenhuizen moeten hun gegevens over zaaddonoren nu echt op orde brengen'

Er is grote verwarring onder donoren en ouders van donorkinderen die bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem onder behandeling zijn geweest. Van het ziekenhuis krijgen ze tegenstrijdige en onduidelijke informatie over de behandeling. Hoogleraar bestuurskunde Heinrich Winter is te gast in het programma Nieuwsuur. Hij deed vijf jaar geleden onderzoek naar de wet Donorgegevens kunstmatige bevruchting en kwam toen tot de conclusie dat instellingen hun administratie niet op orde hebben. Het item begint op 27.45.

Lees verder

De Universiteitsbibliotheek in de zomer van 2017

In de komende zomerperiode gelden voor de verschillende RUG-bibliotheken afwijkende openingstijden.

Lees verder

Sibrand Poppema verwelkomt deelnemers PNU Summer School

Zeventig eerstejaars studenten van de Zuid-Koreaanse Pusan National University (PNU) nemen dit jaar deel aan een tweeweekse Summer School van de Rijksuniversiteit Groningen. Prof. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur, heette de studenten op maandag 3 juli officieel welkom, in bijzijn van de minister-counselor van de Ambassade van Korea.

Lees verder

Psychische gezondheid inwoners aardbevingsgebied nog verder onder druk

Veel media-aandacht voor het psychisch letsel en de stress bij de inwoners van het gaswinningsgebied. GMW-onderzoekers Tom Postmes, Katherine Stroebe

Lees verder