Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 21 juli 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Douwe Jan Elzinga over geschonden geheimhoudingsplicht burgemeestersbenoeming Zaanstad

Douwe Jan Elzinga over geschonden geheimhoudingsplicht burgemeestersbenoeming Zaanstad

Jan Hamming van de PvdA kon burgemeester worden in zowel Zaanstad als Den Bosch. Hij ging in op Zaanstad en meldde zich op dezelfde dag af bij de sollicitatiecommissie in Den Bosch. Is er gelekt? Coen Verbraak spreekt in Met Het Oog Op Morgen met NOS-verslaggever en Bosschenaar Theo Verbruggen, het Zaanse raadslid Harry van der Laan en Douwe-Jan Elzinga, hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder

RUG-studenten en Syrische vluchtelingen helpen elkaar vooruit in taalonderzoek

Drie studenten van de mastertrack Applied Linguistics hebben in samenwerking met Syrische vluchtelingen onderzoek gedaan naar het leren van de Nederlandse taal.

Lees verder

Pictogram: de Algemene Verordening Gegevensbescherming staat voor de deur

Pictogram: de Algemene Verordening Gegevensbescherming staat voor de deur

Lees verder

RUG onderzoek: kansen om woningverkopen in aardbevingsgebied Groningen te laten stijgen
Een studie van de Rijksuniversiteit Groningen naar de ervaringen van huizenverkopers in het aardbevingsgebied in Noord- en Midden-Groningen toont dat de woningmarkt op slot zit. Huizen staan jaren te koop en gaan vaak alleen in andere handen over wanneer de verkopers flink in prijs zakken. De onderzoekers doen concrete aanbevelingen aan de Nationaal Coördinator Groningen, Provincie en gemeenten om de situatie te verbeteren: Houd in onderzoek en beleid beter rekening met het gegeven dat er door de impact van de aardbevingen sprake is van een gesloten regionale woningmarkt, en bied ondersteuning met persoonlijk advies en passende regelingen.
Lees verder