Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 7 juli 2017

Onderwijs in Cijfers: Update Cijfers: Onderwijs in Cijfers

Update Cijfers: Onderwijs in Cijfers
Vandaag zijn de cijfers van veel kengetallen op Onderwijs in Cijfers geactualiseerd. Veel van deze cijfers zijn nu geactualiseerd. Daarnaast worden ook een aantal nieuwe kengetallen gepubliceerd.
Lees verder

Nederlandse leerlingen presteren op het gebied van financiƫle geletterdheid boven het gemiddelde van de deelnemende OESO-landen
Vandaag wordt het vierde rapport over PISA 2015 door de OESO gepubliceerd. Eerdere rapporten gingen over de prestaties en het welbevinden van leerlingen. Dit rapport gaat over de financiƫle geletterdheid van 15-jarige leerlingen. Aan dit onderzoek hebben vijftien landen deelgenomen, waaronder Nederland.
Lees verder

Mbo'ers maken hbo vaker binnen 4 jaar af dan havisten
Mbo'ers die het hbo met succes afronden, doen dit gemiddeld sneller dan havisten. Maar havisten sluiten hun hbo-opleiding wel vaker met een diploma af dan medestudenten uit het mbo. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over studenten die in het collegejaar 2008/'09 aan een hbo-opleiding begonnen.
Lees verder