Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 4 juli 2017

LECSO: Nieuwe subsidieregeling opleiding Cultuurbegeleider primair onderwijs

Nieuwe subsidieregeling opleiding Cultuurbegeleider primair onderwijs
Het ministerie van OCW opent vanaf september 2017 een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs (óók speciaal onderwijs) die zich verder willen specialiseren in cultuureducatie. De regeling heeft als doel om de bijscholing van leerkrachten op dit gebied gemakkelijk te maken, zodat de verankering van cultuureducatie in het onderwijs een stevige impuls krijgt.
Lees verder

Taakstelling banenafspraak niet gehaald.
Werkgevers bij de overheid en in het onderwijs hebben tot op heden 3.600 extra banen extra banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking die zijn opgenomen in het doelgroepregister van UWV (DGR). Het gaat dan om mensen die niet in staat zijn zelfstandig het Wettelijk Minimum Loon (WML) te verdienen. Met dit aantal is de afspraak voor 2016 (6500 banen) niet gehaald. Dat blijkt uit cijfers die eind juni 2017 openbaar zijn gemaakt door h
Lees verder