Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 24 juli 2017

HU: Werkboek SOLACE ondersteunt patiënten met chronische pijn na revalidatie

Werkboek SOLACE ondersteunt patiënten met chronische pijn na revalidatie
Het onderzoeksproject SOLACE van Hogeschool Utrecht heeft een werkboek opgeleverd dat mensen met chronische pijn helpt de resultaten van hun revalidatie vast te houden. In het boek kunnen waarden en doelen worden geformuleerd en belangrijke momenten en ervaringen tijdens de revalidatie worden bewaard. SOLACE is uitgevoerd door drie HU-lectoraten: Leefstijl en Gezondheid, Co-design en Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein.
Lees verder

Selficient: huis van de toekomst is af
Selficient, het zelfvoorzienende huis dat HU-studenten hebben ontworpen, is klaar. De studenten bouwden het huis op het terrein van Eneco in Utrecht. Het huis wordt nu afgebroken en 26 juli per container verscheept naar Denver in Amerika, waar de studenten meedoen aan de Solar Decathlon. Deze wedstrijd, waarin dertien teams met elkaar strijden om de titel van duurzaamste huis, is uitgeroepen door het Amerikaanse Ministerie van Energie.
Lees verder

App voor mensen met spraakproblemen is gereed
Rick Ossendrijver, derdejaars student Software en Information Engineering aan de HU, ontwikkelde een app waarmee mensen met spraakproblemen, waaronder afasie, zich makkelijker kunnen uitdrukken. De app Express Me is nu gereed voor gebruik en is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android tablets. "Deze app kan voor dagelijkse bezigheden worden gebruikt en is daarmee heel praktisch", zegt Ossendrijver.
Lees verder

"Te weinig Nederlandse organisaties maken gebruik van big data"
"Nederlandse organisaties moeten meer investeren in big data strategieën en diensten. Die strategieën en diensten zijn gebaseerd op grote hoeveelheden gegevens over klanten en processen. Op dit moment maakt slechts zes procent van de Nederlandse bedrijven serieus gebruik van de mogelijkheden van big data. Dat percentage moet omhoog", zegt Johan Versendaal, lector Digital Smart Services van Hogeschool Utrecht. Zijn lectoraat geeft leiding aan het project 'Datagedreven diensteninnovatie: compliancy en transparancy by design', waarvan de HU penvoerder is.
Lees verder