Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 2 juli 2017

De eerste mens - De boten wedstrijd - Klokhuis deze week

            
Hoe zijn de eerste mensen op aarde ontstaan?
youtubekanaaleerstemens
 
Vorige week kon je op ons Youtube-kanaal zien hoe het allereerste leven op onze aardbol is ontstaan.

Deze week legt Maurice uit hoe de eerste mensen zijn ontstaan! Wie zijn onze voorouders?
            
Doe mee aan de botenwedstrijd!
klokhuisstudiobootbouwen
 
Deze zomer kun je meedoen met de botenwedstrijd! Bouw je eigen boot, maak er een foto van en stuur 'm naar ons op! Wie weet win jij wel een supervette Klokhuis prijs!

Handige tips voor het bouwen van een boot?
Kijk snel op onze studio!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het Kantoor 124
maandag 3 juli
Op het Klokhuiskantoor komt het nieuwe vriendje van Leonoor langs. Hoe reageren haar kantoorgenoten Ben, Wouter en Timo? In 'Daar Zit Wat In' wordt een afstandsbediening open geschroefd. Waarom eten we eigenlijk taart bij een feest? Verder antwoord op de vraag: Hoe werkt een wasstraat?

Videokunst
dinsdag 4 juli
Puck Verkade is videokunstenaar. Ze gebruikt video om haar installaties te maken. Onlangs liet ze zichzelf 99 keer portretteren. Dolores bekijkt samen met haar het resultaat. Hoe is het om in een kamer te zijn met 99 portretten van jezelf?

DJ Erik Arbores
woensdag 5 juli
DJ Erik Arbores deed al op z'n 13e eindexamen. Vandaar dat hij nu al zijn tijd kan besteden aan zijn grote passie; muziek. Maurice gaat op bezoek op de zolderkamer van de 16 jarige DJ. Daar bereidt hij zich voor op een groot concert in Ahoy. Hoe maak je een house-track?

Zoek Het Uit! Kleinste deeltje
6 juli
De eerste aflevering van de tiendelige Klokhuisserie 'Zoek Het Uit!', een serie over wetenschappelijk onderzoek. Nienke gaat naar Zwitserland! Een heel team van onderzoekers is daar bezig met de zoektocht naar het kleinste deeltje. Onderzoekers Rosemarie Aben en Ivo van Vulpen leggen in de gigantische tunnel van de deeltjesversneller van CERN uit hoe ze op zoek zijn naar dat 'Higgs-deeltje'. Wat is dat eigenlijk voor deeltje?

Geboorte
7 juli
Nienke krijgt in deze aflevering de unieke kans om een bevalling mee te maken. Hoe groeit een baby in de buik? Gelukkig kun je met een echo af en toe een kijkje nemen om te zien of alles goed gaat. En hoe krijgt een vrouwenlichaam het voor elkaar om zo'n grote baby uit zo'n smalle bekkenopening te krijgen? Een aflevering met een goede afloop.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.