Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 8 juni 2017

Wat beweegt de zij-instromer? Michiel Thijssen vertelt

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Interview met een zij-instromer 

In deze nieuwsbrief van leraar.nl het persoonlijke verhaal van Michiel Thijssen. Als zij-instromer staat hij met ingang van het volgende schooljaar voor de klas als docent Natuurkunde. Hoe ga je te werk als je wilt switchen naar het onderwijs? Wat zijn de mogelijkheden en hindernissen? 

In opmars: de hybride docent. Twee op de drie docenten hebben interesse in hybride werken. Een op de vijf hoogopgeleide Nederlanders zegt te willen lesgeven als ze dat kunnen combineren met ander werk. Ook iets voor jou?
 
Weg met het traditionele toetsen van de leerstof! Laat leerlingen wat ze geleerd hebben, presenteren en aanprijzen op een leermarkt. Goed idee? Bas 'voor de klas' van der Meijden vraagt het studenten en docenten op zijn Hogeschool Windesheim. De meningen zijn verdeeld. 
   
Leraar.nl biedt actualiteiten, nieuws en achtergrondverhalen, gericht op jou – leraar of lerarenopleider. Op Leraar.nl kun je met je persoonlijke profiel direct reageren op artikelen, stellingen en blogs en vlogs van andere leraren. En je kunt ze natuurlijk ook zelf posten.

Interview met een zij-instromer: Michiel Thijssen vertelt
Na een carrière in de uitgeefwereld besluit Michiel zijn hart te volgen: hij wordt leraar Natuurkunde. Wat zijn zijn overwegingen en perspectieven? 
Lees verder
Vlog: Haal je cijfer niet met een examen, maar op de markt
Is lesgeven eigenlijk niet gewoon een vorm van 'je waar aanprijzen'? Bas 'voor de klas' van der Meijden vroeg het aanstaande docenten. 
Lees verder
Steeds meer leraren doen het: ze worden hybride docent 
Het zorgt voor meer afwisseling, meer ontwikkeling en betere loopbaan-mogelijkheden: een op de acht vo-leraren werkt al hybride.
Lees verder
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Meedoen? Ga naar de site en maak een profiel aan. Heb je al een profiel? Log dan in en schrijf een blog, start een discussie op het forum en ga in gesprek met vakgenoten!
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands