Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 12 juni 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Opnieuw zwaartekrachtsgolven van samensmeltende zwarte gaten gedetecteerd

Opnieuw zwaartekrachtsgolven van samensmeltende zwarte gaten gedetecteerd
Er zijn voor de derde keer zwaartekrachtsgolven, rimpelingen in de ruimtetijd, gedetecteerd. Net zoals het geval was bij de eerste twee waarnemingen, ontstonden de golven toen twee zwarte gaten samensmolten tot een zwaarder zwart gat.
Lees verder

Laan van Staalduinen secretaris College van Bestuur
Het College van Bestuur van de VU heeft met ingang van 1 augustus 2017 mevrouw ir. L.C. (Laan) van Staalduinen benoemd tot directeur Bestuurszaken / secretaris CvB.
Lees verder

NWO-TTW beurs voor verbetering van bodemonderzoek
Moleculair ecoloog Dick Roelofs heeft samen met internationale partners een beurs van 508.755 euro van NWO Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) toegekend gekregen. Hun doel is om juist díe gegevens uit een grote dataset van aan chemicaliën blootgestelde bodemdieren te selecteren, die een snelle test voor milieubeoordeling mogelijk maken.
Lees verder

Genen voor slapeloosheid gevonden
Een internationaal team van wetenschappers heeft voor het eerst zeven risicogenen gevonden voor slapeloosheid. Door deze vondst hebben de wetenschappers een belangrijke stap gezet in het ontrafelen van de biologische mechanismen die zorgen voor slapeloosheid.
Lees verder