Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 2 juni 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Nieuwe kansen voor het ontwerpen van medicijnen tegen diabetes

Nieuwe kansen voor het ontwerpen van medicijnen tegen diabetes
Nieuwe wetenschappelijke inzichten bieden nieuwe kansen voor het ontwerpen van geneesmiddelen tegen diabetes. VU-farmacochemicus Chris de Graaf is co-auteur van twee papers hierover, beiden verschenen op 17 mei in Nature.
Lees verder

Jaap Winter ziet af van tweede termijn als voorzitter College van Bestuur van de VU
Jaap Winter stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn als voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit. Zijn eerste termijn loopt af op 1 december 2017. Jaap Winter werd als voorzitter van het College van Bestuur benoemd per 1 december 2013. Daarvoor was hij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Hij is hoogleraar internationaal ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een aanstelling aanvaard als Visiting Professor of Corporate Governance bij de business school Insead in Fontainebleau in Frankrijk.
Lees verder

Wetenschappers vinden veertig nieuwe genen voor intelligentie
Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van hoogleraar Neurowetenschappen Danielle Posthuma van de Vrije Universiteit Amsterdam zorgt voor een belangrijke doorbraak in ons begrip van de genetische basis van intelligentie. Het team vond nieuwe genen en biologische routes voor intelligentie. Zij gebruikten daarvoor een dataset van meer dan 78.000 personen met zowel informatie over DNA-genotypes als over intelligentiescores.
Lees verder

VU behaalt gouden bul in de SustainaBul-ranking
De VU is dit jaar in de top 5 beland van de SustainaBul en heeft daarmee een gouden bul gehaald. De SustainaBul is een initiatief van Studenten voor Morgen. Onderwijsinstellingen worden door studenten beoordeeld op de integratie van duurzaamheid in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.
Lees verder