Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 16 juni 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Nieuw gevonden genen voor regulatie hartritme geven meer inzicht in hart- en vaatziekten

Nieuw gevonden genen voor regulatie hartritme geven meer inzicht in hart- en vaatziekten
In een internationaal onderzoek geleid door wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn voor het eerst genen gevonden die invloed hebben op de slag-tot-slag variatie in het hartritme. De genen die een lage variatie in het hartritme veroorzaken blijken tevens de rusthartslag en de bloeddruk te verhogen, twee bekende risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Nature Communications heeft de uitkomsten van dit onderzoek vandaag gepubliceerd.
Lees verder

Werving voorzitter College van Bestuur
De Raad van Toezicht Stichting VU is gestart met de werving en selectie van een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de VU, nu de huidige voorzitter prof. dr. J.W. (Jaap) Winter heeft aangegeven af te zien van een tweede termijn. Zijn huidige termijn loopt af per 1 december 2017. Bij het maken van het profiel en bij het proces van werving zijn ook de leden van het CvB, de decanen, de directeuren en de medezeggenschap betrokken.
Lees verder

Watermanagement bovenstrooms vergroot waterschaarste benedenstrooms
Voorzieningen waarmee mensen water willen veiligstellen, zoals reservoirs, dammen en irrigatiesystemen, zorgen voor een betere beschikbaarheid van water voor de wereldbevolking. De keerzijde is echter grotere waterschaarste in benedenstroomse gebieden.
Lees verder

Amsterdam School of Data Science genomineerd voor 'ICT-opleider van het jaar'
De pas opgerichte Amsterdam School of Data Science is genomineerd voor de Computable Awards, voor de titel 'ICT-opleider van het jaar'. Op 31 oktober worden de winnaars van de awards bekendgemaakt.
Lees verder