Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 23 juni 2017

Vakkanjers Live, bekijk de beelden van een geslaagd festival

Meer dan duizend basisscholieren en vmbo'ers kregen tijdens Vakkanjers Live een kijkje achter de schermen van een festival. Met ontdekken. Doen. Heel veel live muziek. En natuurlijk de finale van de Rode Kruis Challenge 2017. Check de terugblik op een bijzondere dag in de Werkspoorkathedraal!

'Enthousiasme en creativiteit van
de Vakkanjers werkt aanstekelijk'

"De samenwerking tussen Vakkanjers en het Rode Kruis is geweldig", zei Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis tijdens Vakkanjers Live.  "We zagen dat de jongeren enthousiast werden van het werk van het Rode Kruis, voornamelijk omdat ze zelf kunnen bijdragen aan onze hulpverlening door technische slimmigheden. Het enthousiasme en de creativiteit van de leerlingen werkte aanstekelijk. Hun verfrissende ideeën zijn waardevol voor onze organisatie." Check alle medaillewinnaars.

Agenda
 

Jaarconferentie 2017 Nationaal Techniekpact
26 juni, Hilversum
www.techniekpact.nl 
 
Reizende tentoonstelling 150 jaar Rode Kruis
t/m eind juli
www.rodekruis.nl/150
 
Museum Kids Factory
t/m 20 augustus, Philips Museum Eindhoven
www.philips-museum.com   

Weekend van de Wetenschap
7 en 8 oktober
www.hetweekendvandewetenschap.nl
Wat is nou een betere plek om je technisch talent te testen dan Vakkanjers Live? YouTuber Mitchell AKA Onhandige Harry gaat op onderzoek uit! 

Unie van Waterschappen
roept hulp in van Vakkanjers

Vakkanjers Live was de afsluiter van een jaar vol inventieve ideeën en tegelijk ook de aftrap van Vakkanjers 2017-2018: op het podium ging het opdrachtgeverschap officieel over van het Rode Kruis naar de Unie van Waterschappen.

Omdat het steeds vaker en harder regent, roepen de Waterschappen de hulp in van Vakkanjers. Ze gaan komend schooljaar aan de slag. Bram Rosenbrand, beleidsmedewerker Innovatie en Educatie (midden op de foto), kijkt nu al uit naar samenwerking. "Ik heb vandaag ontzettend veel mooie ideeën voor het Rode Kruis gezien. We zijn zeer benieuwd welke innovatieve oplossingen de Vakkanjers komend jaar gaan bedenken."

Meer weten over het werk van de Unie van Waterschappen? Kijk op www.waterschappen.nl
Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser