Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 27 juni 2017

Universiteit van Amsterdam: Nobelprijswinnaar Steven Chu brengt energietransitie dichtbij

Nobelprijswinnaar Steven Chu brengt energietransitie dichtbij
'Zodra er een economische interessanter alternatief is gevonden voor het gebruik van fossiele brandstoffen, zal de transitie naar een fossielvrije economie onomkeerbaar zijn.' Dat die omslag binnen handbereik is, toonde Nobelprijswinnaar Steven Chu, tijdens het Science Colloquium op 22 juni op de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.
Lees verder

UvA en HvA starten logistieke hub voor duurzame bevoorrading
De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) starten gezamenlijk met het duurzaam en slim bevoorraden van de 80 eigen gebouwen, verdeeld over vijf campussen in de stad. Hiervoor wordt vandaag officieel een zogenoemde logistieke hub in gebruik genomen. Het gaat om een locatie aan de rand van Amsterdam waar goederen uit vervuilende auto's worden verzameld en worden overgeladen op schone elektrische voertuigen. Tijdens de officiële start van de hub, die al enige tijd als pilot draait, riepen collegevoorzitters Huib de Jong (HvA) en Geert ten Dam (UvA) bedrijven op om zich aan te sluiten bij de logistieke hub.
Lees verder

Nederlandse astronomen verklaren dubbele zwarte gaten
Ed van den Heuvel en Selma de Minck van de Universiteit van Amsterdam en Simon Portegies Zwart van Universiteit Leiden hebben een verklaring bedacht voor het verschijnsel dat twee zwarte gaten een tijd lang om elkaar heen kunnen draaien. De verklaring inclusief bijbehorende computersimulaties is geaccepteerd voor publicatie in het gezaghebbende Britse vakblad Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
Lees verder