Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 29 juni 2017

Universiteit van Amsterdam: Zo opereren lone wolf-terroristen

Zo opereren lone wolf-terroristen
Lone wolf-terroristen maken in de Verenigde Staten meer dodelijke slachtoffers dan ooit. Tegelijkertijd is er weinig overeenstemming over hoe we met lone wolves omgaan. Is er een connectie tussen hun daden? En wat motiveert deze op eigen houtje opererende terroristen? In The Age of Lone Wolf Terrorism (Columbia University Press, mei 2017) combineren terrorisme-experts Ramón Spaaij (Universiteit van Amsterdam) en Mark S. Hamm (Indiana State University) inzichten uit de criminologie met empirisch en etnografisch onderzoek.
Lees verder

Posttraumatische stress bij kind in een paar uur succesvol te behandelen
Kinderen en jongeren met een post-traumatische stressstoornis (PTSS) kunnen met slechts een paar uur therapie - met EMDR of schrijftherapie - succesvol behandeld worden. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en GGZ Rivierduinen in Leiden, dat op donderdag 29 juni is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Journal of Child Psychology and Psychiatry'.
Lees verder

Bloemen communiceren actief met hun omgeving
Een internationale groep onderzoekers, onder wie Rob Schuurink van de Universiteit van Amsterdam, heeft ontdekt dat bloemen actief moleculen overdragen aan de lucht om bestuivers zoals bijen en motten aan te trekken. Lange tijd werd gedacht dat deze vluchtige stoffen passief vanuit de bloemblaadjes aan de lucht werden afgegeven. De resultaten van de studie zijn op vrijdag 30 juni gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift 'Science'.
Lees verder