Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

Universiteit van Amsterdam: Vacuolino; een nieuw type vacuole ontdekt in bloemblaadjes

Vacuolino; een nieuw type vacuole ontdekt in bloemblaadjes
Onderzoekers van het Swammerdam Instituut for Life Sciences (UvA) en van de universiteiten van Lecce en Perugia hebben een nieuw organel ontdekt in plantencellen. Het gaat om een vacuolino, een nieuw type vacuole in bloemblaadjes. Hun ontdekking is gepubliceerd als cover artikel in Cell Reports.
Lees verder

Amsterdam Business School voor het eerst in Financial Times-ranglijst voor beste Finance-opleidingen
De Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam heeft een plek verworven in de Financial Times ranglijst voor beste Finance-opleidingen aan Europese Business Schools. De vermelding betreft de Executive Master in International Finance (MIF).
Lees verder

Nathalie de Vent wins Amsterdam Science & Innovation Award 2017
Nathalie de Vent and Joost Agelink van Rentergem of the University of Amsterdam are the winners of the Amsterdam Science & Innovation Award 2017, the annual award for the most innovative scientific idea of ​​all Amsterdam knowledge and research institutes.
Lees verder