Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 21 juni 2017

Universiteit van Amsterdam: UvA-onderzoekers genomineerd voor Huibregtsenprijs 2017

UvA-onderzoekers genomineerd voor Huibregtsenprijs 2017
Twee UvA-onderzoekers zijn genomineerd voor de prestigieuze Huibregtsenprijs 2017. Het gaat om Natali Helberger, hoogleraar Informatierecht, en Claes de Vreese, hoogleraar Communicatiewetenschap. Hun gezamenlijke onderzoek 'Personalized communication – de gevolgen van data-driven communication in een digitale samenleving' is één van de zes genomineerde projecten, uit 30 inzendingen. Wie de winnaar is, wordt bekend tijdens de Avond van Wetenschap & Maatschappij in oktober 2017.
Lees verder

UvA en VU studenten doen mee aan iGEM-competitie 2017
Dit jaar doet een team van UvA en VU studenten opnieuw mee aan de prestigieuze iGEM-competitie. Bij deze wedstrijd is het de bedoeling dat er door middel van genetische modificatie van micro-organismen, oplossingen worden bedacht voor de problemen zoals milieuvervuiling en klimaatverandering als gevolg van stijgende CO2-uitstoot.
Lees verder

's Ochtends slechte adem? Water helpt!
Een slechte adem in de ochtend is een vervelend, maar veelvoorkomend probleem. Reden voor ACTA-mondhygiënist en klinisch epidemioloog Eveline van der Sluijs om dit fenomeen te onderzoeken. En wat blijkt? 'Voor 'een dood vogeltje in je mond', zoals het in de volksmond heet, bestaat een goedkope en eenvoudige remedie: een glas water drinken of simpelweg spoelen', zegt Van der Sluijs. Ze promoveert op vrijdag 7 juli aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder