Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 16 juni 2017

Universiteit van Amsterdam: UvA klimt op THE World Reputation Rankings

UvA klimt op THE World Reputation Rankings
De Universiteit van Amsterdam (UvA) stijgt naar groep 51-60 in de Times Higher Education World Reputation Rankings 2017, een lijst van de 100 universiteiten met de beste reputaties ter wereld. Daarmee is de UvA dit jaar de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit, gedeeld met Technische Universiteit Delft. Vorig jaar stond de UvA nog gerangschikt in groep 61-70.
Lees verder

Room for Discussion: Groene revolutie
Het klimaat is momenteel een van de belangrijkste discussiepunten aan de formatietafel. Tijdens de verkiezingen gaf de kiezer een duidelijk signaal af en behaalden D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren grote winsten. Is nu eindelijk hét momentum aangebroken voor Nederland om voorop te gaan lopen in de energietransitie? En wat is de precieze rol en verantwoordelijkheid van de politiek hierin? Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde van de UvA, bespreekt dit donderdag 22 juni met drie politici met een groen hart.
Lees verder

WRC interns receive AUF grant for Syria research project
The Amsterdam University Fund (AUF) awarded interns at the War Reparations Centre (WRC) a grant for their research project 'Ten legal questions, a legal guide into the Syria conflict'.
Lees verder