Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 5 juni 2017

Universiteit van Amsterdam: Tiddo Mooibroek genomineerd voor talentenprijs New Scientist

Tiddo Mooibroek genomineerd voor talentenprijs New Scientist
Chemicus Tiddo Mooibroek van het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) is een van de 25 genomineerden voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2017. Nobelprijswinnaar Ben Feringa maakt op 22 juni de winnaar bekend na een jurybeoordeling en een publieksstemming. De digitale stembus op newscientist.nl is open van 23 mei tot en met 5 juni.
Lees verder

Voorkeur voor UB op Binnengasthuisterrein
Een nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) kan het beste gerealiseerd worden op het Binnengasthuisterrein, in de Tweede Chirurgische Kliniek en het voormalig Zusterhuis (BG13/14). Tot die conclusie is het College van Bestuur gekomen, op basis van de raadpleging van de academische gemeenschap, de analyse van een extern stedenbouwkundige en het oordeel van de toetsgroep.
Lees verder

Wind blaast jonge trekvogels naar alle hoeken van Afrika
Trekvogels die in eenzelfde gebied in Europa broeden, spreiden zich over heel Afrika uit tijdens onze winter. In een nieuwe studie laat UvA-bioloog Wouter Vansteelant met collega-onderzoekers uit Finland nu zien hoe de bestemming van individuele vogels in hoge mate wordt bepaald door de windomstandigheden die ze tegenkomen als ze voor het eerst de trek naar Afrika maken. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Proceedings of the Royal Society B'.
Lees verder