Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 8 juni 2017

Universiteit van Amsterdam: Solidariteit in de Europese Unie

Solidariteit in de Europese Unie
Wat betekent solidariteit in de Europese Unie van tegenwoordig? Om deze vraag draait de jaarconferentie 'Solidarity and European integration' van ACCESS EUROPE van de UvA en de VU, die plaatsvindt op donderdag 15 en vrijdag 16 juni. Aart Jan de Geus, voorzitter van de Bertelsmann Stiftung (de Duitse denktank) en voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, geeft op woensdag 14 juni de aftrap met een keynote. Hij presenteert hierin zijn visie op solidariteit in Europa en de toekomst van werk.
Lees verder

UvA op plek 58 op wereldwijde ranking QS
De Universiteit van Amsterdam (UvA) bezet de 58ste plaats in de QS World University Rankings 2017/2018, die op donderdag 8 juni naar buiten is gebracht. De UvA zakt één plaats ten opzichte van vorig jaar; in 2016/2017 stond de UvA op plek 57.
Lees verder

Leren leven met sociale media
Sociale en andere media hebben positieve en negatieve invloed op kinderen en jongeren. 'We moeten kinderen en jongeren leren dat sociale media alleen maar onderdeel van hun leven zijn, en niet hun hele leven.' Dat is een van de belangrijkste conclusies van UvA-communicatiewetenschappers Patti Valkenburg en Jessica Piotrowski in hun nieuwe boek 'Plugged In', dat is uitgegeven door Yale University Press. Het is vanaf donderdag 8 juni verkrijgbaar via de boekhandel, maar is ook gratis als open access-boek te downloaden.
Lees verder