Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 13 juni 2017

Universiteit Twente: Oratie: ‘Kunstorganen gaan falende organen vervangen’

Oratie: 'Kunstorganen gaan falende organen vervangen'
Kunstmatige organen van biomaterialen en levende cellen zullen in de nabije toekomst falende menselijke organen vervangen. Daardoor worden behandeltechnieken als nierdialyse overbodig en hoeven patiënten niet meer jaren te wachten op een donororgaan. Dat verwacht prof. dr. Dimitrios Stamatialis, hoogleraar (Bio)artificial organs van de Universiteit Twente.
Lees verder

Chip Universiteit Twente vangt individuele cel in een druppel gel
Onderzoekers van UT-onderzoeksinstituut MIRA hebben een chip ontwikkeld waarmee je individuele cellen precies in het midden van een minuscuul druppeltje hydrogel kunt fixeren. Door de gebruikte methode blijven de cellen lange tijd in leven en kun je ze beter bestuderen.
Lees verder

UT-methode kan rol patiënt bij beoordeling medicijnen versterken
UT-promovendus Henk Broekhuizen ontwikkelde een methode waarmee je bestaande informatie over de meningen van patiënten structureel kunt combineren met beschikbaar klinisch onderzoek om de waarde van interventies voor patiënten te schatten.
Lees verder

Oprichter Convergence wint Van den Kroonenbergprijs
Felix Broens, oprichter van het bedrijf Convergence Industry B.V., heeft de Van den Kroonenbergprijs gewonnen. Tijdens de Entrepreneurial Day op de campus van de Universiteit Twente, ontving hij de prijs uit handen van juryvoorzitter Gé Klein Wolterink.
Lees verder