Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 23 juni 2017

Universiteit Twente: Antipsychotica gebruik bij dementie kan omlaag

Antipsychotica gebruik bij dementie kan omlaag
Mensen met dementie krijgen in verpleeghuizen in Nederland vaak  pillen – psychofarmaca – voorgeschreven tegen symptomen als apathie, prikkelbaarheid, agitatie of agressie. De voorgeschreven psychofarmaca hebben echter een beperkt succes en in het geval van antipsychotica een hoog risico op ernstige bijwerkingen. Sarah Janus, promovenda van de Universiteit Twente: "Een afname van het antipsychoticagebruik onder mensen met dementie is zeer noodzakelijk. De bijwerkingen zijn vaak erger dan het beoogde effect."
Lees verder

RiceAtlas: ruimtelijke database voor wereldwijde rijstproductie
Onderzoekers uit de hele wereld, waaronder die van de Faculteit ITC van de Universiteit Twente, hebben de RiceAtlas ontwikkeld: een ruimtelijke database die belangrijke vragen beantwoordt over waar, wanneer en hoeveel rijst er wereldwijd wordt verbouwd.
Lees verder

UT leidt Europees project schonere vliegtuigmotoren
De nieuwste generatie vliegtuigmotoren is schoner en zuiniger. Er is wel een keerzijde: trillingen beïnvloeden de werking en levensduur. Jim Kok van de Universiteit Twente leidt een Europees project dat 'machine learning' inzet om dit beter onder de knie te krijgen.
Lees verder

Chipbedrijven komen graag naar Twente: opening AnSem
Chip 'design house' AnSem uit Leuven kiest voor een vestiging in Twente. Dichtbij andere hightechbedrijven én dichtbij de groep chipontwerpers van UT-hoogleraar Bram Nauta.
Lees verder