Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 16 juni 2017

Science Guide: Universiteiten, breid promotierecht daadwerkelijk uit

Universiteiten, breid promotierecht daadwerkelijk uit
De uitbreiding van het promotierecht is een feit. Maar over de praktische uitvoering hebben Rens Vliegenthart (DJA) en Rolf van Wegberg (PNN) nog een hartig woordje te wisselen met de universiteiten. "Een goede onderzoeker is nog geen goede begeleider."
Lees verder

"Ik laat conservatievelingen links liggen"
"Ik ga mijn tijd niet verspillen aan het overtuigen van conservatieve wetenschappers." Een van 's werelds bekendste ambassadeurs van open science Brian Nosek wil met zijn Center for Open Science de idealisten de middelen geven om hun eigen publicatienetwerk op te zetten.
Lees verder

Rector UM adviseert over levenslang gestraften
De rector van de Universiteit Maastricht, Rianne Letschert is aangesteld door staatssecretaris Dijkhof van Veiligheid en Justitie als lid in het Adviescollege Levenslanggestraften. Deze commissie moet de minister van justitie onder andere adviseren over gratieverleningen.
Lees verder