Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 30 juni 2017

Science Guide: Niet in de fuik lopen van standaardiseren

Niet in de fuik lopen van standaardiseren
"We gaan voorlopig niet standaardiseren. Als we dat doen dan kan het woord 'experiment' in de knel komen." Huug de Deugd, collegelid van Inholland, legt uit hoe op de kenniswerkplaatsen van Inholland geƫxperimenteerd kan worden, om zo antwoord te bieden op de vraagstukken van vandaag.
Lees verder

NWO zet stap terug in stimulering Open Access
De keuze voor het opheffen van het Stimuleringsfonds Open Access verbaast Jeroen Sondervan. Hij ziet het als een stap terug. "De keuze is wonderlijk omdat NWO een van de eerste nationale onderzoeksfinanciers in Europa is geweest met een actief open access beleid.
Lees verder

Automatisering creƫert ook nieuwe problemen
Het zal nog een lange overgangsfase worden tot aan de volledige autonome auto, maar in de tussentijd volgen verschillende stappen in de automatisering van voertuigen elkaar snel op. Zo snel zelfs dat het de vraag is of bestuurders het wel bijbenen.
Lees verder