Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 19 juni 2017

Science Guide: Leiden en Utrecht delen de Spinoza's

Leiden en Utrecht delen de Spinoza's
Vier Spinozapremies zijn er dit jaar door NWO uitgereikt. De Universiteit Utrecht en Universiteit Leiden vielen beiden twee keer in de prijzen. De premies gaan naar drie b├Ętawetenschappers en naar ontwikkelingspsycholoog Eveline Crone.
Lees verder

Een volledig autonome auto? Niet voor 2075
"Er zijn zelfs stemmen die zeggen dat volledige autonomie een illusie is." Tijdens het eerste congres van het 'International Journal of Driving Science' bediscussieerden onderzoekers, regelgevers, non-profits en het bedrijfsleven de toekomst van de zelfrijdende auto.
Lees verder

Als het specifiek wordt is het vertrouwen weg
"People have had enough of experts", zei de Britse politicus Michael Gove in 2016 aangaande de wetenschappers die meededen in het Brexit-debat. Deze uitspraak en het sentiment dat er bij hoort hebben academische wereld duidelijk geraakt, zo bleek ook bij het KNAW-symposium over vertrouwen in de wetenschap.
Lees verder