Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 27 juni 2017

Science Guide: Lector krijgt nog geen toga

Lector krijgt nog geen toga
"Mijn collega's uit het hbo mogen niet in toga meelopen bij de inaugurele rede op de universiteit." De uitbreiding van het promotierecht is dan wel wettelijk aangenomen, maar wat valt er in de praktijk te verwachten? ScienceGuide sprak onderzoekers uit het hbo over de ontwikkelingen in het ius promovendi.
Lees verder

De relevantie van artistiek onderzoek
Bij complexe sociale problemen kan artistiek onderzoek als een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe inzichten en perspectieven. Dat stellen Anke Coumans (Hanze) en Ingrid Schuffelers (HKU) in een bijdrage aan ScienceGuide.
Lees verder

Veranderende perspectieven op het pensioen
Dat het pensioenstelsel het op de lange termijn zwaar gaat krijgen is helder, maar wat doen we er aan? Op een bijeenkomst op Tilburg University inspireerden jonge pensioen-onderzoekers elkaar met antwoorden uit het recht, de wiskunde en de geschiedenis.
Lees verder