Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 2 juni 2017

Science Guide: Echt anders naar de toekomst kijken

Echt anders naar de toekomst kijken
Toen Loes Damhof (Hanzehogeschool Groningen) vorig jaar docent van het jaar werd, ontving zij de eerste Comeniusbeurs van €50.000. Ze wist gelijk wat ze met dat geld zou gaan doen. Vorige week presenteerde zij de resultaten van het 'Futures Literacy Knowlab' aan studenten, beleidsmakers in het onderwijs en OCW.
Lees verder

Duurzaamheid voor iedereen
Als het aan het hoger onderwijs ligt, komt duurzaamheid hoog op de agenda van een nieuw kabinet. Op de Dag van de Duurzaamheid op de Vrije Universiteit werd duidelijk wat dit inhoudt. "Mijn droom is dat alle leerlingen van Nederland onderwijs krijgen over duurzaamheid," stelde sociaal ondernemer Thiemo Heilbron.
Lees verder

Beter imago verhoogt instroom bij de pabo
De halvering van het aantal aanmeldingen voor de pabo komt doordat het maatschappelijk aanzien van de leraar is achteruitgegaan. De leraar basisonderwijs heeft beduidend minder aanzien dan de collega's in het voortgezet onderwijs, zo blijkt uit Maastrichts onderzoek.
Lees verder