Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 1 juni 2017

Science Guide: De hobbelige route naar open science

De hobbelige route naar open science
In februari werd het Nationaal Plan Open Science gepresenteerd dat onder meer de ambitie heeft om in 2020 alle Nederlandse publicaties open access te laten zijn. Uiteindelijk is het aan de wetenschapper die stappen te zetten. Op de TU Delft gingen zij daarover het gesprek aan.
Lees verder

Risicoloos onderzoek corrigeren
"We zijn inmiddels allemaal bekend met het probleem dat niet alle artikelen 'waar' zijn. Je kunt er over klagen in de kroeg, op een congres of in journal club. Maar je kunt het ook echt proberen te veranderen." Op het WCRI congres vertelde Boris Barbour over de eerste ervaringen met het discussie- en publicatieplatform PubPeer dat hij mede oprichtte.
Lees verder

Waarom de Amsterdamse burgemeester Van Hall weg moest
Burgemeester Gijs van Hall werd in 1967 door de regering uit zijn functie gezet. De vele rellen in de voorafgaande jaren maakten pijnlijk duidelijk dat hij de regie in zijn stad kwijt was. In een biografie reconstrueerde de Leidse promovendus Dirk Wolthekker diens val. 'Van Hall runde Amsterdam als een bedrijf.'
Lees verder