Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 15 juni 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Schenking astronomie van dhr. W.A. Jörg

Schenking astronomie van dhr. W.A. Jörg

Schenking astronomie van dhr. W.A. Jörg

Lees verder

Tentoonstelling 'Gelukkig gezond!' toont geschiedenis van de gezonde levensstijl

Gezond leven is in. Maar hoe nieuw is deze trend? De tentoonstelling 'Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing' laat zien dat een gezonde levensstijl al sinds de oudheid wordt gekoppeld aan zes factoren: klimaat, dieet, lichaamsbeweging, slaappatronen, detox en emotionele balans. Deze onderwerpen vormen de rode draad van de tentoonstelling die vanaf 22 juni 2017 te zien is in het Universiteitsmuseum Groningen.

Lees verder

Theunis Piersma genomineerd voor Huibregtsenprijs 2017

Theunis Piersma genomineerd voor Huibregtsenprijs 2017.

Lees verder

Astronomen zien raadselachtig stikstofgebied in vlindervormige stervormingsschijf

Een internationaal team van sterrenkundigen, met Nederlanders in de hoofdrol, heeft in het zuidoosten van een vlindervormige stervormingsschijf een gebied ontdekt met veel stikstofhoudende moleculen. Het artikel is geaccepteerd voor publicatie in het vakblad Astronomy & Astrophysics. Eerste en tweede auteurs zijn respectievelijk RUG- en SRON-onderzoekers Veronica Allen en Floris van der Tak.

Lees verder