Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 29 juni 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Oostelijk deel van de straat Nijenborgh weer beschikbaar voor fietsers

Oostelijk deel van de straat Nijenborgh weer beschikbaar voor fietsers

Het onlangs afgesloten fietspad Nijenborgh aan de oostzijde van de Zernike Campus Groningen wordt weer vrijgegeven voor fietsverkeer.

Lees verder

Drie RUG-onderzoekers betrokken bij twee van de vijf gepubliceerde studies in Nature

In Nature zijn deze week vijf onderzoeken gepubliceerd die een eerder daarin gepubliceerd onderzoek uit 2016 onderuit halen. Drie RUG-onderzoekers zijn bij twee van deze vijf onderzoeken betrokken: Fanny Janssen, adjunct hoogleraar demografie bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, Nick Brown, promovendus bij het UMCG en Casper Albers van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

Lees verder

Kritiek op Nature-onderzoek naar bovengrens aan levensduur: één 122-jarige vrouw beïnvloedt de statistiek

Nick Brown, promovendus aan het UMCG, en RUG-onderzoeker Casper Albers hebben samen met Stuart Ritchie van de universiteit van Edinburgh vier ernstige tekortkomingen beschreven van een onderzoek dat in oktober 2016 in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature werd gepubliceerd.

Lees verder

Maximale levensduur kan tot 125 jaar toenemen

De oudste mens die tot nu toe heeft geleefd, is de Française Jeanne Calment. Zij overleed in 1997 op 122-jarige leeftijd. Volgens onderzoekers van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zal haar record deze eeuw worden gebroken. Vandaag publiceren zij de resultaten van hun onderzoek in Nature. Zij verwachten dat over ongeveer vijftig jaar de eerste Japanse vrouw een leeftijd van 125 jaar zal bereiken. Daarmee weerleggen zij de conclusie van Amerikaanse onderzoekers die vorig jaar in Nature stelden dat de maximale levensduur van de mens rond 115 jaar ligt.

Lees verder