Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 22 juni 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Energy Academy Europe open voor publiek tijdens Dag van de Architectuur

Energy Academy Europe open voor publiek tijdens Dag van de Architectuur

Komend weekend vindt de Dag van de Architectuur Groningen (DAG) plaats. Tijdens de DAG krijgen geïnteresseerden de kans om gebouwen van binnen te kijken die normaal gesproken niet open staan voor publiek. Ook Energy Academy Europe doet mee: op zaterdag 24 juni is er tussen 11.00 en 14.00 de gelegenheid om dit unieke gebouw van binnen te bewonderen.

Lees verder

Tentoonsteling Gelukkig Gezond toont geschiedenis Healthy Ageing (video)

De tentoonstelling 'Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing' laat zien dat de wens om zo gezond mogelijk oud te worden van alle tijden is. De tentoonstelling is vanaf 22 juni in het Universiteitsmuseum Groningen te zien.

Lees verder

Wouter Burgerhart: 'Bij veel vermogenden is behoefte aan controle over vermogen ná overlijden'

Het Ferrari-syndroom noemen sommige fiscalisten en notarissen het. Het risico dat de kinderen de zuurverdiende centjes van pa en ma er in een mum van tijd doorheen jagen. Het is geen denkbeeldig gevaar. De meeste erfenissen zijn na de derde generatie verdwenen. Hoogleraar en specialist op het gebied van estateplanning Wouter Burgerhart legt in het FD uit dat met de introductie van het Afgezonderd Particulier Vermogen (APV) een stichting of trust geen fiscale voordelen meer biedt.

Lees verder

MOA Wetenschapsprijs voor Alec Minnema en Tammo Bijmolt

FEB-onderzoekers Alec Minnema en Tammo Bijmolt hebben samen met hun collega Sonja Gensler (University of Münster) de Wetenschapsprijs van marketingvereniging MOA gewonnen. De marketingexperts ontvingen de MOAward 2017 voor hun artikel 'Oorzaken en gevolgen van het terugsturen van online aankopen'.

Lees verder