Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 2 juni 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Beweging van moleculaire motor gekoppeld aan rotor

Beweging van moleculaire motor gekoppeld aan rotor

Een team van organisch chemici van de RUG onder leiding van Ben Feringa maakte een door licht aangedreven motor waarvan de draaibeweging is gekoppeld aan een rotor. Zij publiceerden hun resultaten op 2 juni in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

Lees verder

New minor: Future Planet Innovation

New minor: Future Planet Innovation

Lees verder

Award for outstanding PhD abroad granted to He

Sheng He, PhD student at the research institute for Artificial Intelligence and Cognitive Engineering, has been granted the "2016 Chinese Government Award for Outstanding Self-financed Students Abroad" by the China Scholarship council.

Lees verder

Prof. Pieter Jansen benoemd tot hoofd Wetenschappelijk Bureau Flynth Adviseurs en Accountants

Prof.dr. Pieter Jansen is benoemd tot hoofd van het Wetenschappelijk Bureau van accountants- en adviesorganisatie Flynth Adviseurs en Accountants. Jansen blijft verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG als hoogleraar Controlling en opleidingsdirecteur van de Executive Master in Finance & Control.

Lees verder